Brandstof

MINDER VERBRUIK

Links bovenaan op het label staat de rolweerstand. Dit is een criterium waarmee u uw brandstofverbruik kunt verminderen. Hoe groter de rolweerstand van de band, hoe meer brandstof de wagen verbruikt. Hoe kleiner de rolweerstand, hoe minder de wagen verbruikt. Dat is niet alleen goed voor uw portemonnee, maar ook voor het milieu. Uw wagen zal minder brandstof verbruiken, en dus minder CO2 uitstoten, en dat is een goede zaak voor het klimaat, want CO2 is een broeikasgas.

Om de rolweerstand te meten, wordt de band getest met een snelheid van 80 km/u. Een band van klasse A verbruikt tot 7,5 % minder dan een band van klasse E. Om meer te weten over de andere factoren die uw brandstofverbruik bepalen, leest u verder op de pagina “Tips voor uw banden”.

Let wel, het is moeilijk om een band te vinden die zowel goed scoort voor brandstofgebruik als voor remafstand op een nat wegdek. Het aanbod van dat soort banden is klein, waardoor ze ook duurder kunnen zijn. Het gaat dan ook om een technisch hoogstandje.